Wat neem je mee naar je afspraak bij WOW Medical?

  • Identiteitsbewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort)
  • De verwijsbrief en zorgpas zorgverzekeraar*
  • Medicatieoverzicht van de apotheek (AMO) **
  • Recente bloeduitslagen (indien van toepassing)

 * Voor niet-verzekerde zorg (de situatie, waarin je zelf betaalt), heb je geen verwijsbrief en zorgpas nodig

** Een overzicht (AMO) van alle medicijnen die je gebruikt kun je zelf gratis ophalen bij je apotheek

Hoe verloopt je afspraak?

Je wordt door ons ontvangen in onze polikliniek in Sneek. Indien je met de auto bent, kun je een tijdelijke parkeerkaart krijgen voor achter de autoruit.

Na ontvangst vullen we eerst alle persoonsgegevens in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in. Vervolgens bespreken we of je zelf alle kosten wil betalen of deze wil declareren bij de zorgverzekeraar. Daarna volgt het consult waarin je klachten worden besproken, eventueel lichamelijk onderzoek en een passend advies of behandeling in volledige afstemming met jou. Wanneer er gekozen wordt voor een medicamenteuze behandeling, dan krijg je direct het recept mee om op te halen bij de apotheek.

Na afloop van het consult wordt indien nodig, een vervolgafspraak gemaakt, dit kan ofwel telefonisch of in de kliniek.

Je wordt altijd begeleid door één persoon en dat is de gynaecoloog zelf. Wij vinden het belangrijk dat de gynaecoloog met alle aandacht goed luistert naar je klachten en de impact ervan op je dagelijks leven. Uitleg, informatie en een passende behandeling zorgen ervoor dat we bij WOW Medical zorg op maat bieden.

De huisarts krijgt altijd verslag over je consult. Indien je op eigen initiatief een afspraak voor een check-up maakt, dat zenden wij niet het verslag of uitslag naar je huisarts.

Voor een vervolgafspraak plannen we een nieuwe datum in. Na de afspraak kan je met pin betalen of het bedrag online overboeken. Wil je de tarieven weten, klik hier.