Wat is een Botulinetoxine behandeling?

Botulinetoxine is een manier om rimpels te behandelen. Rimpels die ontstaan door het veelvuldig aanspannen van spieren worden behandeld met Botulinetoxine. Bijvoorbeeld een frons in het voorhoofd.

De behandeling bestaat uit een injectie met Botulinetoxine A. Dit is een natuurlijk eiwit dat de prikkeloverdracht van zenuw naar spier blokkeert. Injectie van dit eiwit in een spier zorgt ervoor dat de spier zich niet meer aanspant. Na 1 tot 2 weken ontspant de spier en verdwijnt de rimpel. En kijk je niet meer boos, zorgelijk of vermoeid maar blij en uitgerust!

Het resultaat is niet blijvend. Na 3 tot 6 maanden is het eiwit uitgewerkt. De rimpel komt geleidelijk aan terug. Na meerdere behandelingen kan het effect wel langer aanhouden.

Behandeling van rimpels met Botulinetoxine wordt al jaren op een veilige manier gedaan.

Waarom botox behandeling tegen rimpels kiezen?

Botox ontspant de spieren die de rimpels veroorzaken. Het voorkomt dat er een plooi ontstaat of dat deze dieper wordt. Botulinetoxine werkt vooral preventief tegen rimpels. Als er al rimpels zijn geeft een combinatie met fillers (vulmiddelen) het meest natuurlijke resultaat. Zo krijg je  een zelfverzekerde uitstraling met een natuurlijke look.