Wat is een behandeling met fillers?

Fillers zijn vulmiddelen, die met een naald of canule in de huid worden gebracht. Ze verminderen rimpels of laten ze zelfs volledig verdwijnen.

Wij gebruiken fillers van het merk Teosyal, Merz of Vivace.

Hyaluronzuur

De fillers bevatten een biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt gebruikt voor de behandeling van diepe rimpels, fijne lijntjes en het herstel van volume.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen eiwit en zorgt voor de productie van elastine en collageen. Wanneer je ouder wordt, neemt deze productie af. Er ontstaan fijne lijntjes en rimpels.

Bij een rimpelbehandeling  wordt de rimpel direct met hyaluronzuur opgevuld, zodat deze verdwijnt. Ook kan een dikkere vorm van hyaluronzuur dieper onder de huid worden toegediend waardoor het volume wordt hersteld. In beide gevallen neemt de aanmaak van collageen en elastine toe. Met als resultaat een mooie en natuurlijke uitstraling.

De fillers op basis van hyaluronzuur zijn veilig en kennen geen allergische reacties.

De resultaten zijn niet blijvend. Na 9 tot 12 maanden is het eiwit opgenomen door het lichaam. De inspuiting kan zonder problemen worden herhaald.

Radiesse®

De filler van het merk Merz is Radiesse®. Radiesse® is een gel op basis van calciumhydroxylapatiet. Na inspuiting wordt het volume direct hersteld, waardoor de lijntjes en rimpels verminderen.  Daarbij geeft Radiesse® het behandelde gebied een lift die de tekenen van het ouder worden tegen gaat. Ook stimuleert het de eigen collageen productie met als resultaat een meer jeugdige en frisse uitstraling.

Radiesse® is een veilig middel en wordt door het lichaam afgebroken.De natuurlijke resultaten blijven minstens 1 jaar zichtbaar.

Waarom een rimpelbehandeling met fillers?

Er zijn verschillende mogelijkheden om met fillers de tekenen van veroudering te behandelen. Je gezicht gaat er weer frisser, jonger en zachter uitzien.

Het verouderingsproces in het gezicht wordt niet alleen veroorzaakt door verslapping van de huid. Het krimpen van het skelet en het verdwijnen van vetweefsel zorgen ervoor dat het gezicht steun kwijt raakt. Door dit volumeverlies verandert de vorm en contour van het gezicht. De wangen kunnen invallen. Er ontstaan diepe neuslippenplooien. De mondhoeken kunnen gaan hangen en de kaaklijn kan verslappen. En de blik toon harder en vermoeid.

Rimpels die ontstaan door verlies aan vet- en bindweefsel (neuslippenplooi, wanglijnen en mondhoekplooien) worden behandeld door herstel van het volume. Contouren van het gezicht  worden verbeterd zoals het accentueren van de jukbeenderen, het opvullen van de slapen en de wangen en het verstevigen van de kaaklijn. Fijne en middelgrote rimpels worden opgevuld, bijvoorbeeld de neuslippenplooi, wallen en traangoten.Voor de mond zijn er verschillende typen hyaluronzuur.  De behandeling accentueert de contour van de lippen, vermeerdert het volume in de lippen en vermindert de zogenaamde rokerslijntjes.

Afhankelijk van je wensen wordt het type en de hoeveelheid filler bepaald. Zonder operatieve correctie of lichaamsvreemde producten krijg je met fillers direct een jongere en uitstraling.

Fillers rimpelbehandeling

Tijdens een vrijblijvende afspraak krijg je een persoonlijk advies over de beste behandeling van jouw rimpels. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de soort filler en de hoeveelheid filler die we gebruiken.