stock-photo-22475599-feeling-summer-freshFEEL FREE!

Hyperhidrosis, oftwel overmatig zweten is vervelend. Zweten is een belangrijke lichaamsfunctie, wanneer het lichaam opwarmt wordt door de hersenen een signaal gegeven aan de zweetklieren om zweet te gaan produceren. Lichamelijke activiteit stimuleert de zweetproductie maar ook hitte, angst, emotie en koorts. Hyperhidrosis is een meer dan normale zweetproductie en kan in een beperkt gebied voorkomen zoals de oksels en handen. Voor mensen met een verhoogde met een verhoogde zweetproductie bestaat er niet alleen een cosmetisch probleem maar ook op het sociale en professionele vlak kunnen problemen ontstaan.

Hyperhidrosis, oftwel overmatig zweten, kan je eenvoudig en goed behandelen met een huidbehandeling met botox. Botulinetoxine A is geregistreerd voor de behandeling voor axillaire (oksel) hyperhydrosis.

Het werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. De injectable behandeling met Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor de klieren geen zweet meer produceren. Met als resultaat geen ontsierende zweetplekken meer in je  kleding of klamme handjes. Voel je vrij en lekker fris!

Behandeling

Naast algemene voorzorgsmaatregelen zoals, gewichtsafname, conditietraining, stoppen met roken, voldoende vochtintake, minder gekruid eten en lokale behandelingen als zweet remmende zalf en tabletten heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat injecties met botulinetoxine de zweetproductie in met name de oksels doet afnemen.

Eerst toont een zogenaamde zweettest aan, waar de meeste zweetklieren in de oksel actief zijn. Dit is de zone waar de botulinetoxine geïnjecteerd wordt. Dit gebied wordt gemarkeerd. Met een fijne dunne naald wordt op verschillende plaatsen ingespoten, dit in beide oksels.

Voorafgaande aan de behandeling moet je je oksels 1 week scheren of vlak voor de behandeling met een tondeuse op de kortste stand ontdoen van haartjes. Na afloop zijn er geen speciale maatregelen nodig. Soms ontstaat er na de injectie een licht rode zwelling, die na een dag alweer is verdwenen.

Effect

No sweat! Na 2 weken is het effect optimaal. Bij de meeste mensen wordt de zweetproductie gedurende 48 weken voldoende onderdrukt.

Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen. Bijwerkingen zijn er nauwelijks. Wanneer de botulinetoxine in een dieper gelegen spier terecht komt, kan er een tijdelijke verlamming van die spier optreden, dit gebeurt gelukkig zelden.

maak een afspraak